Prata om Alkohol på Matdagen 2019
Den 9 maj samlades den svenska livsmedelsbranschen för Matdagen på Moderna Muséet i Stockholm för att gemensamt ta sig an en av vår tids mest angelägna frågor, folkhälsan. Matdagarna handlade om hur industrin kan bidra till goda levnadsvanor, sprida evidensbaserad kunskap om mat och hälsa, skapa mer matglädje och helt enkelt hjälpa folk att må bättre.
SVL fick tillsammans med Sveriges Bryggerier den stora äran att vara med och prata om folkhälsa och hur våra respektive branschföreningar arbetar med denna fråga. Bland annat lyftes projektet Prata Om Alkohol ett utbildningsinitiativ som rymmer skolmaterial, särskilda projekt och aktiviteter. Initiativet togs 2006 av SVL och drivs sedan 2010 i samverkan med Sveriges Bryggerier. Prata Om Alkohol har som syfte att senarelägga ungdomars eventuella alkoholdebut och att ge dem ett ansvarsfullt förhållningssätt till alkohol. Här kan du lyssna på podden om Prata om Alkohol där vi medverkade.